Medisch Pedicure

  1. Mijn naam is Yvonne Brouwer en sinds 2 April 2012 officieel Medisch Pedicure en was de 1e hier in Aalsmeer. Ik ben lid van de vakvereniging Provoet en ik sta ingeschreven in het KRP (KwaliteitsRegisterPedicures).
Wat doet zoal de Medisch Pedicure wij doen alle voetverzorging bij mensen die een diabetisch zijn en mensen met Reumatische voet aandoeningen en mensen die chemokuren hebben ondergaan. daarbij helpen we ook mensen met spastiche voeten of verlamde voeten. ik heb nog andere specialistische dingen gedaan waaronder de nagelbeugel techniek dat ivm het ingroeien van teennagels en reparatie van nagels met de gel of acryl weer combinatie met schimmel nagels. ook mensen zonder voetproblemen zijn welkom voor een heerlijke voetverzorging.

Nieuw in de praktijk is het verwijderen van voetwratten met de crypen, gebasseerd op cryotherapie(bevriezen) worden de voetwratten met de grootste presicie en op de millimeter nauwkeurig, snel en effectief verwijderd. Omdat er geen gezond weefsel word beschadigd zijn deze behandelingen nagenoeg pijnloos en ook geschikt voor mensen met Reumatische/Diabetische voet aandoeningen.

Voor informatie/behandelplan kunt u mij vanzelfsprekend altijd raadplegen.

 

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Voet- en onderbeenmassage

Een heerlijke behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.